Frankfurtská polévka

19. října 2009 v 12:06 |  Polévky

Rozpis:
  • 2 párky /asi 150 g/
  • 60 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • mletá paprika
  • 2 kostky hovězího bujónu
  • 1 1/2 litru vody
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:
Cibuli drobně nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mouku a po chvilce smažení dáme ještě papriku, necháme krátce osmahnout, zalijeme studenou vodou a přidáme bujón. Vaříme asi 10 - 15 minut, dochutíme, okořeníme, přidáme párek nakrájený na tenká kolečka a nakrájenou petrželku. Necháme krátce povařit a podáváme. Na talíř dáme lžíci zakysané smetany a tu si každý rozmíchá do polévky.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Karolína Veselá Karolína Veselá | E-mail | Web | 30. října 2014 v 22:25 | Reagovat

Tohle je taková klasika, že ji jen vidím a sbíhají se mi sliny. Frankfurtskou polévku mám ráda od malička a co bydlím sama, tak ji vařím skoro pořád. Mám o něco jednodušší recept, tenhle: http://www.polivky.cz/frankfurtska-polevka/, ale myslím, že je i tak výborná :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama