Krém ze šlehačky

7. října 2009 v 12:50 |  Krémy, náplně, polevy
Rozpis:
  • 200 g cukru písku
  • 250 ml šlehačky
  • 300 g másla
Postup:
Šlehačku s cukrem pozvolna vaříme do zhoustnutí. Musí se vařit pomalu, hmota ráda prchá z kastrolku a při chladnutí zhoustne, po vychladnutí má mít hustotu krému. Pokud se nám krém zdá po vychladnutí řídký, můžeme jej ještě trochu povařit. Vychladlý krém vešleháme do změklého másla. Dochutíme podle potřeby. Tento krém používám již řadu let k plnění cukroví. Je trvanlivý a do základu přidávám různé příchutě (kakao, rum, kávu, ořechy,...). Používám ho na skoro všechny druhy cukroví.
 

15 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Maruška Maruška | E-mail | 29. listopadu 2009 v 12:32 | Reagovat

:-) když přidáš ke šlehačce s cukrem 10 dkg kakaa tak máš pařížský krém.Jinak je opravdu výborný a dlouho vydrží nezkysne. :-)

2 babciny-recepty babciny-recepty | 30. listopadu 2009 v 22:47 | Reagovat

Maruško,tento krém je na slepování cukroví.Zatím všem co jsem dala recept opravdu chutnal a je hlavně trvanlivý. Pařížskou šlehačku dělám podle uvedených receptů a ještě nám chutná pařížská šlehačka od Ivanky /z ekucharky/ z mléčné čokolády. :-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 15. prosince 2013 v 19:38 | Reagovat

Tenhle krém neznám, Ivi, ale moc se mi líbí, vyzkouším ho! :-)

4 Iva Iva | Web | 15. prosince 2013 v 20:54 | Reagovat

[3]: Hani, doporučuji. :-D  ;-)

5 Jirina Jirina | E-mail | 6. prosince 2015 v 21:39 | Reagovat

Prosim chtela bych se zeptat jak dlouho vydzi ten Krem ?

6 Iva Iva | Web | 12. prosince 2015 v 23:23 | Reagovat

[5]: Cukroví plním tímto krémem a uložím v chladné spíži. Pokud nám vydrží ještě do poloviny ledna, je krém pořád dobrý a nezkysne. :-D  :-)

7 Marie Marie | Web | 14. prosince 2015 v 13:53 | Reagovat

Supéééér. Už si píšu. Musí být moc dobrý a je to lepší než s moukou kašičkou nebo puginkem. :-)  :-)

8 Iva Iva | Web | 14. prosince 2015 v 21:08 | Reagovat

Maruško, je dobrý a hlavně vydrží.

9 lilly lilly | 14. prosince 2015 v 23:25 | Reagovat

Ivo, zkoušela jste někdy tento krém zamrazit? Zajímalo by mě, jestli by byl i po rozmrazení "jedlý". Děkuju.

10 Iva Iva | Web | 14. prosince 2015 v 23:36 | Reagovat

[9]: Do mrazáku nedávám ani cukroví, tak nevím. Zkuste dát trošku krému do mrazáku a druhý den uvidíte.

11 Kateřina Kateřina | E-mail | 3. února 2016 v 17:33 | Reagovat

Dobrý den,jde tento  krém použít  i na dort?  děkuji :-?

12 Iva Iva | Web | 4. února 2016 v 19:28 | Reagovat

Na dort by tento krém nebyl vhodný. Zkuste třeba tento: http://babciny-recepty.blog.cz/1012/parizsky-maslovy-krem.
Lze ho dělat i bez kakaa. ;-)  :-)

13 Lucie Lucie | E-mail | 20. listopadu 2016 v 14:51 | Reagovat

Můžu poprosit o přibližný čas vaření? Moc se mi krém líbí,ráda bych jej letos zařadila do cukroví.děkuji :-)  :-)  :-)

14 Iva Iva | E-mail | Web | 27. listopadu 2016 v 21:59 | Reagovat

[13]: Doba vaření je cca 10 minut. Doba vaření je závislá na tučnosti šlehačky, průměru kastrolu ve kterém vaříte atd. Vařím do hustoty řídkého krému, po zchladnutí zhoustne. Pokud  bude "šlehačka" řidší, můžete chvilku ještě povařit. :-)

15 Lucie Lucie | 27. listopadu 2016 v 22:25 | Reagovat

[14]: mnohokrát děkuji Lucie :-)

16 MarijaKes MarijaKes | Web | 18. prosince 2016 v 15:53 | Reagovat

Mám vždy trochu problémy přepočítat množství. Šlehačku jsem dostala koupit 200 ml, málo mám 250 g, takže cukru by mělo být asi 150 g? :-D

17 Iva Iva | E-mail | Web | 18. prosince 2016 v 20:59 | Reagovat

Maruško, určitě to bude stačit a když se Ti krém bude zdát málo sladký, můžeš zašlehat do hotového cukr moučku. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama