Okurky

5. října 2009 v 19:23 |  Zavařování a konzervace
Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l:
  • 4 pepře
  • 4 nová koření
  • 1 bobkový list
  • 5 cukerinů
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka
  • 1/16 l octa
  • kousek kopru
  • kolečka mrkve a cibule
Postup:

Okurky narovnáme do sklenic s koprem, cibulí a mrkví. Přidáme ostatní ingredience. Nakonec dolijeme vodou. Zaváříme asi 10 minut - pouze aby chytla víčka. Výhodou tohoto zavařování okurek je, že lze zavařovat i malé množství sklenic a nemusí se vařit lák.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 30. července 2016 v 22:40 | Reagovat

Díky, Ivi, recept vypadá dobře, ale já už okurky nenakládám. :-)

2 MarijaKes MarijaKes | Web | 10. srpna 2016 v 13:51 | Reagovat

Ivo, to by bylo tak pro mne. Já sice dávám všechno koření včetně cibule, kopru, mrkve a křenu jako ty do každé sklenice, přidávám ještě kousek celé skořice a 1 hřebíček, ale nálev se solí, cukrem, cukerínem a octem zvlášť.
U dávek mám pak napsané podíly na menší množství. Je to docela alchymie, když zavařuju ze zahrady jen po pár sklenicích. Tvůj způsob se mi líbí. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama