Rakvičky

8. října 2009 v 22:10 |  Drobné pečivo
Rozpis:
  • 250 g cukru moučky
  • 5 žloutků
  • necelá kávová lžička amonia
Tyto ingredience umixovat a nechat 30 minut odležet.
  • 250 g cukru moučky
  • 70 g hladké mouky

Postup:
Mouku smícháme s cukrem a po půlhodině přidáme ušlehanou hmotu. Vypracujeme těsto. Vyválíme,
nakrájíme a dáme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný olejem. Pečeme při 170°C do světle růžova. Zdobíme ušlehanou šlehačkou chvíli před podáváním. Můžeme v uzavřené dóze skladovat dlouhou dobu.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 yvona yvona | E-mail | 3. listopadu 2014 v 18:25 | Reagovat

CHtěla bych se zeptat na jakou tlouštku má být těsto rozváleno
       předem děkuji za odpověd

2 Iva Iva | Web | 8. listopadu 2014 v 21:55 | Reagovat

[1]: Těsto rozválím na 5-7 mm. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama