Zapečená brokolice v bešamelu

17. října 2009 v 13:17 |  Zelenina

Rozpis:
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 400 ml mléka
  • 400 g brokolice
  • 4 vejce
  • 100 g šunkového salámu
  • sůl, pepř
  • petrželku

Postup:
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme na hladkou kaši. Do vychladlého bešamelu zamícháme žloutky, salám, brokolici / uvařenou do poloměkka/ a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a vmícháme sníh ze čtyř bílků. Dáme do máslem vytřených zapékacích misek rozdělené na jednotlivé porce nebo do velké zapékací mísy. Zvolna péci
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Safira Safira | 31. ledna 2017 v 15:43 | Reagovat

Zatím jsem zkoušela variantu, kdy jsem brokolici nevařila ve vodě, ale pouze na páře. Byla trochu tužší, ale velice chutná. Zkoušela jsem způsob, který zmiňovali v článku http://www.femina.cz/recepty/d/zapecena-brokolice-v-besamelu-se-syrem.html .. Taky jsem takový experimentující typ, takže jsem zkusila přidat trošku smetany s mlékem. Nabere to jinačí chuť, než klasicky s mlékem. Recept je opravdu snadný, jen to chce trochu trpělivosti a času, aby se vše uhlídalo. Určitě to stojí za to :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama