Žloutkové věnečky

3. října 2009 v 14:57 |  Drobné pečivo
Žloutkové věnečky


Těsto:
  • 2 dl vody
  • špetka soli
  • 70 g hery
  • 110 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
Krém:
  • 6 dl mléka
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 200 g másla
Postup - těsto:
Do kastrůlku nalijeme vodu, přidáme sůl a heru a směs uvedeme do varu. Mícháme a přisypáváme mouku. Za stálého míchání povaříme - těsto se nesmí chytat kastrůlku. Do vychlazeného těsta postupně zašleháváme vejce. Těsto dáme do pytlíku. Na pečící papír děláme věnečky. Těsto nabyde, proto nedáváme blízko k sobě a neděláme silné kroužky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí plníme krémem a potřeme bílkovou polevou nebo pocákáme čokoládou.

Postup - krém:
Svaříme mléko s cukrem a pudinkovými prášky do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme do změklého másla a můžeme přidat trochu rumového aroma nebo rumu.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Beltrix Beltrix | Web | 1. března 2015 v 21:02 | Reagovat

Ty věnečky vypadají krásně, i když, pravda, že já je radši s bílkovou polevou. :)

2 Iva Iva | Web | 6. března 2015 v 21:34 | Reagovat

Také je někdy dělám s polevou, ale tyto nejsou tak sladké. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama