Králík na hořčici

2. listopadu 2009 v 19:45 |  Králičí maso
Rozpis:
  • 4 králičí stehna
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 250 g žampionů
  • 1 + 4 lžíce oleje
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 100 ml sladké smetany
  • 30 g másla
  • sůl, pepř, tymián

Postup:
Hořčici utřeme se lžící oleje, solí, pepřem, tymiánem a vetřeme do králičích stehen. Na pekáček dáme 4 lžíce oleje, vložíme stehna, krátce zapečeme a zalijeme vínem. Pečeme a průběžně poléváme výpekem. Na másle orestujeme žampiony a podusíme. Pečená stehna vyjmeme z pekáčku a necháme v teple. Do výpeku dáme smetanu, podušené žampiony a krátce povaříme. Přidáme stehna a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo bramborami.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Dana Dana | E-mail | 12. října 2013 v 13:33 | Reagovat

Milá babko!
(můj tatínek tak říká mamince:-) tak jsem si dovolila takovou důvěrnost. Moc děkuji za recepty. Máte krásný blog, dobré recepty a dám Vám vědět, jak se mi povedla houbová paštika, ke které se chystám. Bydlím kousek za Tišnovem (Brno-venkov) a můj muž má už zákaz chodit do lesa, byť jen se psem, poněvadž stále nosí. říká, že si nemůže pomoct :-) Takže proto ta paštika. Srdečně zdravím a přeji spoustu elánu k vedení Vašich pěkných stránek. Dana Chytilová, Synalov.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama