Lívance

4. listopadu 2009 v 20:13 |  Sladké pokrmy
Rozpis:
  • 700 ml mléka
  • 450 - 500 g hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 žloutky
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:
Do vlažného mléka dáme cukr, žloutky, rozdrobíme droždí. Metlou rozšleháme a přidáváme podle potřeby mouku. Osolíme a řádně rozšleháme. Dáme kynout na teplé místo. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem. Lívanečník nebo pánev si vytřeme mašlovačkou namočenou v oleji a naběračkou dáváme těsto. Smažíme zvolna. Hotové lívance potřeme džemem, navrch dáme zakysanku, nebo pouze namáčíme ve skořicovém cukru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama