Vepřové ragú

18. listopadu 2009 v 14:01 |  Vepřové maso

Rozpis:
  • 750 g vepřové plece
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kaparů
  • 1 lžička sladké papriky
  • 100 ml šlehačky
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 kyselá okurka
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • sůl, pepř

Postup:
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme plec nakrájenou na kostky a orestujeme. Přidáme sůl, pepř, papriku a krátce osmahneme. Podlijeme vodou a v papiňáku vaříme, asi po 25 minutách zkusíme, jestli je maso měkké. Měkké maso vyjmeme a základ omáčky přendáme do pánve. V malém množství vody rozšleháme mouku, zahustíme omáčku a asi 10 minut povaříme. Přidáme maso, okurku nakrájenou na kostičky, lžičku sekaných kaparů, hrášek, šlehačku a necháme prohřát. Nakonec vmícháme vejce nakrájené na kostičky a podáváme s knedlíky nebo rýží.






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama