Játrový svítek do polévky

22. prosince 2009 v 16:25 |  Polévky
Rozpis:
  • 3 velké žloutky
  • 100 g hladké mouky
  • mléko
  • sůl
  • sníh ze 3 bílků
  • 250 g játrové zavářky

Postup:
Ze žloutků, hladké mouky, asi 3 lžic mléka utřeme hustší těstíčko, osolíme a přidáme ušlehané bílky. Vzniklé těsto rozetřeme na plech s pomaštěným pečícím papírem. Pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě. Ihned po vytažení z trouby přikryjeme mokrou utěrkou. Když plát vystydne, potřeme domácí nebo kupovanou játrovou zavářkou a rozřízneme na 6 - 8 dílů. Každý dílek svineme po delší straně do roládky a dáme vařit. V mikrovlnce 3 minuty na nejvyšší stupeň a na pařáčku asi 10 minut. Je lépe se přesvědčit příčným rozříznutím roládky, že je játrová zavářka uvařená. Roládky nakrájíme na kolečka, podáváme v misce na stůl. Každý si bere dle své chuti a vkládá je do hovězího vývaru se zeleninou a kousky masa.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ajina Ajina | E-mail | Web | 26. března 2011 v 23:03 | Reagovat

Svítek vypadá moc zajímavě. Dám si do oblíbených a někdy zkusím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama