Škubánky

11. ledna 2010 v 15:05 |  Sladké pokrmy

Rozpis:
  • 1,5 kg brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • sůl
  • mletý mák
  • cukr moučka
  • sádlo nebo olej

Postup:
Oloupané a omyté brambory dáme vařit do horké osolené vody. Z téměř vařených brambor slijeme vodu a navrch nasypeme hrubou mouku. Vařečkou protlačíme ke dnu hrnce několik děr, do nich nalijeme část vody a necháme na trochu teplé plotýnce propařit asi 15 minut. Brambory propracujeme mačkadlem na brambory a vařečkou vymícháme do hladka. Lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujeme škubánky na talíř, posypeme mákem s moučkovým cukrem a pomastíme sádlem nebo olejem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | 11. ledna 2010 v 18:32 | Reagovat

Ivo, to bych si dala, už jsem je dlouho
nedělala. Dělám podobně jenom dávám hladkou mouku. :-)

2 babciny-recepty babciny-recepty | 11. ledna 2010 v 18:48 | Reagovat

;-) Zdeni, také jsem je dlouho nedělala. Dostali jsme na ně chuť. Pochutnali jsme si. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama