Bílkové řezy 3.

5. února 2010 v 18:34 |  Řezy a rolády

Rozpis:
  • 6 bílků
  • 60 g hery
  • 150 g cukru krupice
  • 120 g hrubé mouky
  • 30 g škrobu
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Krém:
  • 200 g másla
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 150 g svařeného Salka

Postup:
Bílky se špetkou soli ušleháme do polotuha, přidáme cukr a došleháme dohusta. Vmícháme ostatní ingredience a nakonec zvolna vmícháme rozehřátou vlažnou heru. Rozetřeme na plech s mírně pomaštěným pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 - 12 minut. Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink, necháme vychladnout a vešleháme spolu se Salkem do změklého másla. Vychladlý plát rozkrojíme podélně na tři pruhy, promažeme je krémem a potřeme i na povrchu a dozdobíme. Tento piškot můžeme péct ve vymazané a přesátou strouhankou vysypané dortové nebo bábovkové formě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 8. února 2010 v 7:22 | Reagovat

Ivo, na jak velký plech stačí těsto? Na menší? Dík.

2 babciny-recepty babciny-recepty | 8. února 2010 v 9:45 | Reagovat

Jani, těsto jsem rozetřela na plochu 40x32. Po upečení je vysoké 1,5-2cm. Určitě to můžeš péct i na menším. Když mám hodně bílků, dělám z toho i bábovku a do té přidám kandované ovoce a čokoládu. Ahj Iva  :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama