Domácí sekaná

27. února 2010 v 16:23 |  Mleté maso
Rozpis:
  • 1.15 kg mletéto masa
  • 150 g uzeného bůčku
  • 180 g cibule
  • 4 vejce
  • strouhanka
  • česnek, pepř
  • mletý kmín, sůl
  • majoránka

Postup:
Vepřový libový bok nebo plecko a libové hovězí maso nameleme spolu s cibulí a uzeným masem. Mleté maso vložíme do mísy a přidáme vejce, strouhanku (dala jsem 150 g - vepřové bylo libová plec), lisovaný česnek, pepř, mletý kmín, majoránku a sůl. Dobře promícháme. Nerada chutnám syrové maso, dám si malého kastrolku olej a udělám malý zkušební karbanátek. Když je třeba sekanou dochutím. Sekané dělám větší množství a dávám si ji do mrazáku do krabiček od půlkilové Flory. Je to množství na 4 karbanátky a mám sekanou hotovou.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 28. února 2010 v 6:47 | Reagovat

Ivo, sekanou přímo miluju. Já dávám víc cibule a česneku míň. Ale, každý to má rád nějak jinak. Sekaná naší babičky neměla konkurenci.  :-P

2 babciny-recepty babciny-recepty | 28. února 2010 v 10:08 | Reagovat

Jani, česneku nedávám také moc, chutná mi, ale nedělá mi dobře. Sekanou může mít kažký den manžel. Množství cibule jsem dala pro informaci, jinak suroviny nevážím, dělám to "podle oka".;-)

3 zdena1028 zdena1028 | 28. února 2010 v 14:15 | Reagovat

Děvčata, tady je vidět, že každý má rád něco jiného. U nás zase hodně česneku a cibuli nedávám zdá se mi, že mletím hořkne. Kolik lidí tolik chutí.  :D  :D

4 verka123 verka123 | 1. března 2010 v 10:07 | Reagovat

Já mám sekanou nejraději studenou a dávám cibuli i česnek, občas houby, nebo něco na mozajku, třeba papriku a vajíčko vařený. Jak kdy.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama