Pivní guláš

13. února 2010 v 12:57 |  Hovězí maso

Rozpis:
  • 800 g masa
  • 500 g cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 400 ml piva 10°
  • 200g papriky dvou barev
  • 2 střední kyselé okurky
  • gulášové koření
  • oregano, sůl
  • strouhaný tvrdý chléb
  • kečup, česnek
  • tabasco, worčestr

Postup:
Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a restujeme. Do opečeného základu přidáme gulášové koření, oregáno a podle potřeby dosolíme. Zalijeme 200 ml piva a podle potřeby vodou. Dusíme do poloměkka, přidáme strouhaný tvrdý chléb a dále dusíme. Když je maso téměř měkké přidáme drobně nakrájené papriky a okurky, česnek, kečup, worčestr, tabasko a zalijeme zbytkem piva. Ingredience dáváme podle chuti, guláš má být ostrý, ale ne pálivý. Chvíli dodusíme a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 14. února 2010 v 7:46 | Reagovat

Ivo, já to s tím pivem budu muset jednou zkusit. Už pro tu chuť, i když pivo nemusím. Pá.

2 verka123 verka123 | 14. února 2010 v 8:46 | Reagovat

Ivo, ten musí být dobrej. Ještě jsem  guláš s pivem taky nedělala, ale myslím si, že je dobrý. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama