Plněné salámové kapsy

26. února 2010 v 12:43 |  Různé

Rozpis:
  • 4 kolečka gothaje asi 1,5 cm silná
  • 2 plátky sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g cibule
  • 40 g oliv
  • dijónská hořčice
  • ostrý kečup
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:
Do koleček gohajského salámu ( se slupkou 1,5 cm silná) prořízneme kapsu. Nesmíme doříznout až do okraje. Z vnitřní jedné strany kapsu vymažeme hořčicí, z druhé ostrým kečupem a přiložíme k sobě, promazáváme jenom trošku. Smícháme pokrájené olivy, cibuli a prolisovaný česnek. Plátkový sýr si překrojíme na polovinu. Do salámové kapsy dáme půl plátku sýra přeloženého na polovinu a dovnitř dáme směs oliv česneku a cibule. Ze salámu opatrně odstraníme slupku. Kapsu spíchneme párátky a obalíme v trojobalu - ve vajíčku a strouhance obalíme 2x. Obalený salám usmažíme na oleji, vytáhneme párátka a podáváme s různě upravenými bramborami
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 27. února 2010 v 6:03 | Reagovat

Ivo, dobrý nápad, já jsem je dělávala jen dva slabší plátky salámu, mezi to cihlu a obalila. Olivy mám ráda, tak to někdy zkusím.  :-P

2 babciny-recepty babciny-recepty | 27. února 2010 v 20:58 | Reagovat

:D Jani, taky někdy dělám pouze salám se sýrem. Toto je pikantnější.Iva ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama