Plněné žampióny

28. února 2010 v 14:21 |  Houby

Rozpis:
  • 12 středně velkých žampiónů
  • citrónová šťáva
  • 50 g cibule
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 80 g šunkového salámu
  • petrželka
  • sůl, muškátový oříšek
  • mléko
Na dno zapékací misky:
  • 100 g libové slaniny

Postup:
Žampióny očistíme, vyjmeme nohy, kloboučky sloupneme a opatrně lžičkou vydlabeme třeň. Kloboučky pokapeme citrónovou šťávou a odložíme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibuli, přidáme pokrájené nohy a třeň. Osolíme, podusíme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme strouhanku, vejce, pokrájenou šunku nabo šunkový salám, pokrájenou petrželku, strouhaný muškátový oříšek nebo květ, osolíme a zamícháme. Když je nádivka moc hustá, přidáme trochu mléka, utvoříme koule a posadíme je do osolených kloboučků. Na dno zapékací misky dáme drobně pokrájenou slaninu, na ni narovnáme vedle sebe nadívané kloboučky hub, podlijeme několika lžícemi vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C. Houby musí být měkké a nádivka do zlatava upečená.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Petrák Petrák | 27. září 2011 v 13:55 | Reagovat

Byl jsem na houbách na poli tam totiž rostou žapioni ale teda uzasné to bylo dostal jsem zase záchvat sexu potom takže doporučuji ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama