Pikantní kuřecí prsa

11. března 2010 v 18:51 |  Vaření v parním hrnci Tefal

Rozpis:
  • 300 g kuřecích prsíček
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžíce světlé sojové omáčky
  • pikantní koření (Adamova žebra)
  • 30 g strouhaného sýra
  • brokolice
  • brambory
Postup:
Smícháme lisovaný česnek, olej, kečup, sojovou omáčku a koření (podle chuti). Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky a necháme alespoň hodinu proležet. Oloupeme brambory a necháme je v osolené vodě asi 20 minut. Brokolici rozdělíme na růžičky. Do parního hrnce dáme na spodní rošt brambory, na prostřední rošt brokolici a nahoru dáme proleželé maso. Parní hrnec nastavíme na 20 minut a paříme. Potom maso posypeme strouhaným sýrem a zapneme hrnec na dalších 10 minut. Podáváme s tatarskou omáčkou.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | 11. března 2010 v 21:53 | Reagovat

Ivo, jak Vám chutná maso dělané v páře.
Když se dobře okoření tak to nemá chybu. Aspoň nám to chutná. :-)

2 zdena1028 zdena1028 | 11. března 2010 v 21:56 | Reagovat

Ivo, ještě jsem se chtěla zeptat když necháš ty brambory v té slané vodě tak do sebe natáhnou sůl? Já moc nesolím tak je dávám na páru bez soli.

3 babciny-recepty babciny-recepty | 11. března 2010 v 22:08 | Reagovat

Zdeni, okořeněné maso je výborné. Opravdu nám chutná. Dostala jsem parní hrnec k narozkám a měla jsem obavy, jestli ho využiju. Je to dobrý pomocník. Namočit brambory do slané vody jsem někde vyčetla, opravdu jsou lepší než nesolené - nasají trochu soli a jsou chutnější. :-)

4 zdena1028 zdena1028 | 11. března 2010 v 22:22 | Reagovat

Ivo, díky já jsem také spokojená. Hlavně teď když jsem doma a vařím jenom pro sebe. Ale manželovi a synovi to chutná také. Měj se. ;-)

5 Ada Zdenda Ada Zdenda | E-mail | 22. února 2015 v 12:57 | Reagovat

Nyni jsme začali puužívat parni hrnec a toto jidlo hodnotime supr diky

6 Iva Iva | Web | 27. února 2015 v 20:08 | Reagovat

[5]: Také dost používám parní hrnec. Vařené brambory jsou z něj vynikající. :-D  ;-)

7 iva iva | E-mail | 3. července 2015 v 21:17 | Reagovat

Je to perfektní recept,ale dost mě mrzí že to nejde sdílet 😞😞😞

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama