Mini medovníky

23. dubna 2010 v 15:13 |  Drobné pečivo
Mini medovníky

Rozpis těsto:
  • 450 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 180 g hery
  • 1vejce
  • 3/4 lžičky sody
  • 6 lžic medu
  • 4 lžíce mléka
Rozpis krém:
  • 1/2 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 g másla
  • 250 g svařeného Salka
Posyp:
  • 50 g upečené medovníkové placky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
Roztok na potření:
  • 80 ml převařené vody
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce rumu
Postup:
 Cukr, med, heru, vejce a mléko šleháme cca 5 minut nad párou. V míse promícháme mouku se sodou, přidáme našlehanou směs a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme v chladu chvíli odpočinout a prochladnout. Vyvalujeme plát 2 mm silný a vykrajujeme kolečka. Pečeme v troubě 180°C teplé dorůžova. Na krém svaříme mléko s pudinkem a necháme zchladnout. Vychladlý pudink vešleháme do změklého másla a přišleháme svařené salko. Zchladlá kolečka po třech slepujeme krémem a při plnění každé kolečko potřeme rumovým roztokem (prostřednímu a vrchnímu kolečku potřeme obě strany). Slepená kolečka necháme ztuhnout v chladničce a potom potíráme boky a vrch koleček, obalujeme ve směsi ořechů a nastrouhaných odřezků placky. Podle fantazie zdobíme. Dělala jsem kolečka o průměru 8 cm a bylo jich 51 ks. Měla jsem z této dávky 17 medovníčků. Při vyvalování se těsto nesmí moc podsypávat, protože se vyvaluje opakovaně - bylo by moc tuhé. Medovníky necháme rozležet.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 markur markur | 23. května 2015 v 16:11 | Reagovat

Dobrý den, chutnají tyto zákusky stejně jako medovník z cukrárny? :) Děkuji za odpověď.

2 Iva Iva | E-mail | Web | 23. května 2015 v 22:38 | Reagovat

Nevím, ve které cukrárně nakupujete medovník. Před časem jsem měla u kamarádky medovník z Penny a ten mi vůbec nechutnal. Na mém blogu najdete ještě medovníky - dorty. Věřím, že si vyberete a nebudete zklamáni. :-D

3 markur markur | 24. května 2015 v 9:32 | Reagovat

[2]: Chtěla jsem právě zkusit tyhle malé, pro přítele, který medovník (marlenku) miluje, tak bych chtěla vědět, zda se to té chuti aspoň nějak podobá :-)

4 Andrea Andrea | E-mail | 8. prosince 2015 v 21:34 | Reagovat

Dobrý den,ráda bych je upekla na Vánoce.Jak dopředu by jste mi poradila je upéct? (kvůli krému,aby se nezkazil).Děkuji za odpověď,Andrea

5 Iva Iva | Web | 12. prosince 2015 v 23:12 | Reagovat

[4]: Pokud je upečete cca 4 dny dopředu a necháte v chladničce, určitě budou dobré. Do náplně se přidává pudink a ten by mohl zkysat. Když pudink vynecháte, medovníčky vydrží déle, ale budou dost sladké. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama