Burgundské hovězí kostky

28. května 2010 v 19:27 |  Hovězí maso
Burgundské hovězí kostky

Rozpis:
  • 400 g hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • 200 g cibule
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sádla
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • mletý pepř, sůl, špetka tymiánu

Postup:
Maso nakrájíme na kostky, opepříme a obalíme ve vrchovaté lžíci hladké mouky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme. Na sádle orestujeme slaninu do sklovita, přidáme cibuli, maso a společně opékáme a mícháme do zlatava. Podlijeme vínem, osolíme, přidáme koření a pod pokličkou zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme. Před podáváním vyjmeme kuličky nového koření a bobkový list. Podáváme s knedlíky, rýží, těstovinami nebo s pečivem.
Z tohoto množství jsou cca 3 porce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 29. května 2010 v 14:51 | Reagovat

Ivo, já dávám ještě kořenovou zeleninu. :-P  :-D a vína taky dávám víc. :-P  :-D

2 verka123 verka123 | 30. května 2010 v 8:24 | Reagovat

Taky to občas dělávám, tedy hlavně když se sejde víc lidí a mám to ráda a řekla bych, že to chutná všem. :-P

3 babciny-recepty babciny-recepty | 30. května 2010 v 9:04 | Reagovat

:-)Jani, dávala jsem do toho také ještě mrkev, ale vnouček nemá rád vařenou zeleninu. Teď dělám bez zeleniny. Je to také dobré a zase změna. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama