Jemná kakaová roláda

18. května 2010 v 19:48 |  Řezy a rolády
Jemná kakaová roláda

Rozpis:
  • 6 vajec
  • 140 g cukru moučky
  • 60 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • špetka soli
Náplň:
  • 250 g zakysané smetany
  • 200 ml šlehačky
  • 20-30 g moučkového cukru
  • 1 želatinový ztužovač za studena

Postup:
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem a malou špetkou soli do husta. Přišleháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozprostřeme na plech s mírně pomaštěným pečícím papírem a při teplotě 190°C upečeme.
Na krém ušleháme šlehačku, zakysanku smícháme s cukrem a vše vmícháme do misky s želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu na sáčku. Krém natřeme na vychladlý piškot, část krému si necháme na potření vrchu rolády. Plát zarolujeme, potřeme roládu na povrchu a dáme do chladničky cca na hodinu vychladit.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Blanka Blanka | E-mail | 4. července 2011 v 16:51 | Reagovat

Tak jsem se dnes pustila do Vaší roládky :-)
Těsto se mi i korpus se mi povedly krásně, jen s krémíkem jsem měla problém. Nějak byl tekutější než bylo třeba a nechtěl mi v roládě držet. Jak jsem jí rolovala, roloval se ven i krém. Nevíte kde jsem udělal chybičku? Už se na ní ale moc těším,vypadá i tak k nakousnutí :-D

2 Iva Iva | E-mail | Web | 5. července 2011 v 15:04 | Reagovat

Jsem překvapená, že se Vám náplň  nepovedla. Tuto roládu dělám často a nikdy jsem neměla problém. Krém je nepatrně řidší, ale neteče. Po vychlazení ztuhne úplně.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama