Květákové lívance

17. května 2010 v 17:55 |  Zelenina
Květákové lívance

Rozpis:
  • 2 hrnky (1/4 l) vařeného květáku
  • 250ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 20 g droždí
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 lžíce drobně krájené slaniny
  • lžička soli
  • olej na pečení

Postup:
Trošku mléka odlijeme do hrnečku a uděláme kvásek. Slaninu rozškvaříme do sklovita a necháme vychladnout. Uvařený květák rozmačkáme, dáme do mísy a  přimícháváme mléko, žloutky, sůl, mouku, slaninu a nakonec zkynutý kvásek. Dobře promícháme a necháme vykynout. Ze zkynutého těsta smažíme na oleji malé lívanečky. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Z tohoto množství jsou asi 3 porce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 18. května 2010 v 8:05 | Reagovat

Tak tohle dělám z palačinkového těsta a moc mě to chutná. Dá se to různě obměnit a i přikořenit.

2 babciny-recepty babciny-recepty | 18. května 2010 v 10:46 | Reagovat

:-) Byly dobré, pochutnali jsme si. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama