Vepřové maso na kysaném zelí

14. května 2010 v 20:17 |  Vepřové maso
Vepřové maso na kysaném zelí

Rozpis:
  • 1 - 1,30 kg plece nebo vepřové krkovice 
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • sůl, pepř, kmín
  • sádlo na vymazání zapékací misky

Postup:
Zapékací misku vymažeme sádlem, dáme 2/3 zelí. Na zelí rozprostřeme naklepané, osolené a opepřené silnější plátky masa, posypeme kmínen (nejlépe mletým nebo drceným) a navrch dáme zbytek zelí. Pokud zelí obsahuje hodně šťávy, slijeme ji - dáme jenom trochu. Pečeme při teplotě 200°C, přikryté pokličkou, občas maso otočíme a navrch dáme zelí ze dna misky. Když je maso  upečené, odkryjeme pokličku. Maso rozložíme na zelí, aby dosáhlo zlatavé barvy. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Marcela Marcela | 13. ledna 2013 v 8:03 | Reagovat

Bezva recept, vyzkouším :-)

2 Králoslava Králoslava | 30. března 2015 v 19:37 | Reagovat

Inu, vynikající, musím pochválit! Jen tak dál, Květuš, jsi jednička!

3 Iva Iva | E-mail | Web | 30. března 2015 v 22:25 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama