Jahodový džem

29. června 2010 v 16:13 |  Zavařování a konzervace

Rozpis:
Jahodový džem
  • 900 g jahod (čistá váha)
  • 350 g cukru
  • 1 Gelfix Super 3:1

Postup:
Dobře vyzrálé jahody opereme, necháme okapat a odstraníme stopky. Jahody rozmačkáme, dáme do kastrolu. Z odváženého cukru odebereme 2 rovné lžíce, vmícháme sáček Gelfixu a přidáme k ovoci. Mícháme a vaříme cca 2 minuty. Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme do varu. Vaříme za stálého míchání alespoň 5 minut. Odstavíme, sebereme pěnu a ihned plníme do připravených skleniček. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem nahoru na cca 10 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama