Pindruše

27. června 2010 v 18:03 |  Štrůdlíky, listové těsto a různá těsta

Rozpis:
  • 2 listová těsta (500 g) 
  • švestková povidla
  • rozinky v rumu
  • vejce na potření
  • drobenka
Pindruše
Tvarohová náplň:
  • 1 tvaroh polotučný
  • 1 žloutek 
  • 2 lžíce cukru
  • citronová kůra
Postup:
Z polohrubé mouky, másla, cukru a trošky vanilkového cukru si uděláme drobenku a dáme ji do chladničky. Švestková povidla ochutíme skořicí, citrononou kůrou, vanilkovým cukrem a podle potřeby dosladíme (dělala jsem z domácích a spotřebovala skleničku 370 ml). Tvaroh (balený- ne ve vaničce) rozmícháme s cukrem, žloutkem a citronovou kůrou.
Listové těsto rozválíme na obdélník 28 x 21 cm, rozkrájíme na čtverečky po 7 cm. Na každý čtvereček dáme lžičku tvarohové náplně, dvě rozinky, zabalíme do uzlíčku - pevně přimáčkneme, dáme na plech s pečícím papírem hladkou stranou nahoru. Víčkem od rumu uděláme dolíček, potřeme rozšlehaným vejcem, naplníme povidly a posypeme drobenkou. Stejně postupujeme i z druhého listového těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatava (15 - 20 minut).
Inspirace: Jitulčiny recepty.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama