Zamražené jahody

29. června 2010 v 14:23 |  Zavařování a konzervace
Zamražené jahopdy

Rozpis:
  • jahody
  • cukr
  • tlačenkové sáčky
Postup:
Jahody opereme, necháme okapat a zbavíme stopek. Rozmačkáme nebo rozmixujeme, prosladíme podle chuti a necháme cca 30 minut odležet - lépe se rozpustí cukr. Tlačenkový sáček na jednom konci zavážeme a naplníme jahodami. Sáček dobře zavážeme i na druhém konci a vložíme do mrazáku.  Jahody potom použijeme na moučníky, knedlíky, poháry nebo můžeme podávat místo mražené jahodové dřeně. Z "válečku" si vždy odkrojíme kolik potřebujeme a zbytek uložíme do igelitového sáčku zpět do mrazáku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Babeta Babeta | Web | 9. července 2012 v 12:24 | Reagovat

Tak přesně tohle jsme jednou udělali, a pak když jsem potřebovala odkrojit, tak jak to bylo zmražené na mínus 18°C, tak jsem na tom málem zlomila nůž :-D
Od té doby sbírám prázdné krabičky od Ramy a mačkané jahody dávám do nich. Je to akorátnější porce k účelu, ke kterému to vždy použiju a nemusím už nic vracet do mrazáku.

2 Iva Iva | Web | 9. července 2012 v 20:41 | Reagovat

[1]: Také dělám dřeň do malých kelímků a děcka je postupně konzumují. Takto jahody dělám po několikáté, mám silný pilkový nůž a bez problémů šly jahody krájet. Používám je většinou na jahodové moučníky, tam se spotřebuje větší množství najednou. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama