Čtyřlístek

5. července 2010 v 14:00 |  Kuřecí maso a ostatní drůbež
Rozpis:
Bramborák:
Čtyřlístek
  • 600 g strouhaných syrových brambor
  • 150 ml horkého mléka
  • 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžička majoránky
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
Špenát:
  • 300 g mraženého listového špenátu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 3 menší stroužky česneku
  • sůl
Kuřecí maso:
  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 150 g pórku
  • koření Zlaté kuře nebo grilovací

Postup:
Nejprve si uděláme kuřecí maso. Drobně nakrájená kuřecí prsa naložíme cca do dvou lžic oleje a koření alespoň na hodinu. Odleželé maso orestujeme na pánvi, přidáme pórek a ten také zarestujeme, nepatrně podlijeme a dusíme do rozdušení pórku. Nakonec musí být pouze maso s pórkem. Z uvedených ingrediencí si připravíme klasickým způsobem bramborák. Smažíme malé bramboráčky na lívanečníku. Špenát si také upravíme obvyklým způsobem. Do bramboráčku a špenátu dávám česneku trochu méně něž obvykle, aby se netříštily chutě. Na talíř dáme bramboráčky, na ně špenát a navrch maso. Můžeme posypat strouhaným sýrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 6. července 2010 v 7:13 | Reagovat

Tohle je taky dobrota, jdu si vyndat maso, špenát taky mám a starý brambory a bude k večeři. Díky, ať žije inspirace.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama