Guláš strýce uzenáře

18. července 2010 v 20:54 |  Hovězí maso
Rozpis:
Guláš strýce uzenáře
  • 700 g hovězího masa
  • 300 g vařeného uzeného masa
  • 600 g cibule
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • feferonka
  • pepř, sůl
  • sádlo nebo olej

Postup:
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do sklovita. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, papriku, pepř, kmín, česnek, feferonku, sůl a restujeme. Dokořeníme ještě majoránkou, trochu osmahneme a zalijeme vodo nebo vývarem. Maso dusíme do změknutí. Pro urychlení můžeme použít papiňák. Hotovou omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody nebo strouhaným tvrdým chlebem. Přidáme nakrájené uzené maso, necháme chvilku povařit, dochutíme a podáváme s různými přílohami nebo pouze s chlebem. Ještě lepší je guláš druhý den.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Klára Klára | Web | 9. ledna 2012 v 7:30 | Reagovat

Klasický gulášek nezklame, mám ho ráda s chlebem i s knedlíkem, to na obrázku je klasická kopečková rýže nebo něčím dochucovaná?

2 Iva Iva | E-mail | Web | 9. ledna 2012 v 16:25 | Reagovat

U nás je více v oblibě rýže nebo těstoviny. Ke guláši dělám rýži neochucenou, vynikne více chuť guláše. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama