Vepřové maso v kedlubnech a mrkvi

2. července 2010 v 19:47 |  Vepřové maso
Rozpis:
Vepřové maso v kedlubnech a mrkvi
  • 500 g vepřového plecka
  • 1 velká cibule
  • 50 g másla
  • 300 g mrkve
  • 300 g kedlubnů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
Postup:
 Do kastrolu dáme polovinu másla, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plecko nakrájené na kostky a orestujeme. Osolíme, opepříme, zalijeme cca 250 ml horké vody a dusíme do měkka ( třeba v papiňáku). Mrkev nakrájíme na kolečka a kedlubny na kostky - snažíme se o stejně silné plátky. Do kastrolu dáme druhou polovinu másla a mrkev s kedlubny na něm restujeme dozlatava. Osolíme, opepříme a opečenou zeleninu zaprášíme dvěmi rovnými lžícemi hladké mouky, necháme opět zezlátnout. Zalijeme teplou vodou a dusíme za občasného zamíchání doměkka. Přidáme měkké maso, necháme spolu cca 5 minut povařit, případně dochutíme a podáváme. 
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 5. července 2010 v 8:24 | Reagovat

Ivo tohle mám moc ráda, hned bych se nechala pozvat. To je co, ne že bych si to uvařila, ale rovnou se nechat pozvat. Ale to já jen tak. ;-)  :-P

2 babciny-recepty babciny-recepty | 5. července 2010 v 9:05 | Reagovat

:-) Věrko, už není, ale určitě bys mohla přijít. Ráda vařím hlavně pro víc lidí. Dvě porce nevařím ráda. Když přijedou děti a vnoučata a je nás 10, to je potom to pravé vařeníčko. :D

3 verka123 verka123 | 6. července 2010 v 7:10 | Reagovat

Také jsem to tak měla, když nás bylo víc, tak se jinak vařilo. Ale teď už vařím jen pro sebe a to mě moc nebaví, ale jíst se musí. Hodně úspěchů.

4 Mneneznas Mneneznas | Web | 30. srpna 2011 v 17:52 | Reagovat

Fotka vypadá moc jedle :-D

5 lovefood lovefood | 22. září 2011 v 11:35 | Reagovat

Uvařila jsem si kvůli nemoci dietní verzi - bez tuku, cibulky a bez koření - a stejně! Stále prima! (Lepší než suchary, no né!) :-)))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama