Želvičky z mletého masa

15. července 2010 v 14:47 |  Mleté maso

Rozpis:
Želvičky z mletého masa
  • 500g mletého masa (směs)
  • vejce, cibule, česnek
  • sůl, kmín, majoránka
  • strouhanka
  • anglická slanina
  • kratší tenké párky 

Postup:
Uděláme si klasickou sekanou. Nejprve si vytvoříme ze sekané tělíčka želv, trošku menší než dlaň. Dlouhé plátky anglické sekané (široké podélně rozkrojíme na polovinu) spleteme jako košík. Sekanou do slaniny zabalíme, konce zasuneme dospodu. Dobře uhladíme, nejlépe mírně navlhčenou rukou. Párky rozkrojíme na asi 3 cm dlouhé kousky. Na hlavu a ocásek použijeme celé, pouze nakrojíme tlamičku. Na nožičky rozkrojíme v polovině a mírně nakrojíme konce na dotvarování ( pozor dost se rozevřou). Želvičky upečeme mírně podlité dozlatava.
Inspirace: www. toprecepty.cz
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 16. července 2010 v 10:32 | Reagovat

To je paráda, obyčejná sekaná a jak je to naparáděný. Úplně vidím děti, jak baští. :-P

2 babciny-recepty babciny-recepty | 17. července 2010 v 8:41 | Reagovat

:-D Věrko, je to první pokus. Trhala se mi slanina. Želvy měly úspěch, příště snad budou hezčí. :-P

3 zdena1028 zdena1028 | 17. července 2010 v 10:31 | Reagovat

Želvičky jsou moc pěkné. Jsi šikulka. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama