Kuřecí kaldoun

22. srpna 2010 v 13:54 |  Polévky
Kuřecí kaldoun

Rozpis:
  • 1 sáček drůbeží polévkové směsi
  • 1 kuřecí stehno
  • 1/2 sáčku mražené polévkové zleniny
  • 1 drůbeží bujón
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 - 3 vejce
  • nové koření, pepř
  • muškátový květ, sůl
  • petrželová nať

Postup:
Drůbeží směs a stehno vložíme do hrnce nebo papiňáku, přilijeme vodu, přidáme pokrájenou cibuli, osolíme a uvaříme doměkka. V dalším hrnci uděláme z másla a mouky jíšku, zalijeme zcezeným vývarem. Přidáme zeleninu, bujón, koření a povaříme cca 10 minut (do změknutí zeleniny). Vejce rozšleháme, přilijeme do vroucí polévky a ihned v polévce dobře rozmícháme. Přidáme pokrájené obrané maso, polévku dochutíme a podáváme posypané sekanou petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 23. srpna 2010 v 9:32 | Reagovat

Ohoj Ivo, jednou ji musím uavřit, dívala jsem se na Kluci v akci, tak to vyzkouším, ale určitě byla dobrá. Navařím hrnec a rozdám, mně stačí trošku. :-P  :-D

2 babciny-recepty babciny-recepty | 23. srpna 2010 v 10:03 | Reagovat

:-)Jani, byla dobrá. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama