Buchty švestáky

25. září 2010 v 22:32 |  Kynuté pečivo a různé koláče
Rozpis:
  • 1 kg polohrubé mouky
    Buchty švesťáky
  • 150 g cukru
  • 125 ml oleje
  • 2 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 500 - 600 ml mléka
  • 1 lžíce soli
  • citronová kůra
  • švestky
  • cukr se skořicí
  • máslo na potírání
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta nakrájíme čtverečky. Na těsto dáme cca 1/3 lžičky cukru se skořicí a omytou osušenou švestku. Zabalíme buchty, dáme na plech s pečícím papírem chvíli nakynout. Před vložením do trouby potřeme buchty vlažným máslem. Pečeme při teplotě 170°C dozlatava.  Buchy po vytažení z trouby potřeme znovu vlažným máslem.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 26. září 2010 v 8:01 | Reagovat

Ivo, slíváky jsou nejlepší buchty. :-D

2 babciny-recepty babciny-recepty | 26. září 2010 v 14:50 | Reagovat

:-) Jani, nejlepší jsou z čerstvých švestek. To je dělám několikrát. :-P

3 floorgirl floorgirl | 14. srpna 2014 v 21:30 | Reagovat

jedna lžíce soli? :-O 8-O

4 Iva Iva | Web | 15. srpna 2014 v 23:30 | Reagovat

[3]: Ano, na kilo mouky dávám rovnou lžíci soli. To mně učila už moje babička. Dávám to i na knedlíky, chleba a pod. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama