Segedínský guláš

29. září 2010 v 16:14 |  Vepřové maso
Rozpis:
  • 750 g libového vepřového bůčku
    Segedínský guláš
  • 400 - 500g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • sádlo
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek smetany

Postup:
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, chvíli restujeme, přidáme koření a sůl. Koření necháme osmahnout a přilijeme vodu nebo vývar. Maso pozvolna vaříme do poloměkka, vmícháme pokrájené kysané zelí a vaříme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Do hotové omáčky můžeme vmíchat kelímek smetany na vaření nebo zakysané smetany. Dochutíme a podáváme
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Klára Klára | Web | 9. ledna 2012 v 7:37 | Reagovat

Je na škodu, když mouku rozmíchávám místo s vodou s mlíkem? Smetanu přidávám nakonec (nevařím ji) a chutná to krémově, dobře.

2 Iva Iva | E-mail | Web | 9. ledna 2012 v 16:21 | Reagovat

Mléko se může při vaření v kyselém (kyselé zelí)někdy srazit. Smetanu již také nevařím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama