Sterilovaná rajčata

5. září 2010 v 10:07 |  Zavařování a konzervace
Pokud rajčata zrají a máme jich na zahrádce přebytek, můžeme je
Sterilovavá rajčata
zavařit ve vlastní šťávě. Jsou výbornou surovinou na rajskou a podobně.

Postup:
Přezrálá rajčata omyjeme a podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Natlačíme je do skleniček a uzavřeme víčkem.
Sterilujeme cca 20 minut při teplotě 80 - 90°C.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 zdena1028 zdena1028 | 5. září 2010 v 13:30 | Reagovat

Závidím takovou úrodu to já musím všechno kupovat. :-(

2 Jana H. Jana H. | 6. září 2010 v 8:43 | Reagovat

Ivo, vloni jsem zavařila dvě malé skleničky do nálevu na okurky. Takový hokus pokus a dala jsem je pod maso. No šťáva potom byla výborná, navinulá. Měj se. :-P

3 babciny-recepty babciny-recepty | 6. září 2010 v 21:17 | Reagovat

:-) Zdeni, také musím něco dokupovat. :-D :D Jani, já používám pod maso lečo, kyselou zeleninu nebo houbový salát a také je to výborné. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama