Sterilované lečo

5. září 2010 v 10:07 |  Zavařování a konzervace

Rozpis:
  • 4 kg paprik
  • 2 kg rajčat (oloupaných a upravených)
  • 1 kg cibule
  • 250 ml oleje
  • sůl

Postup:
Papriky omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme. Rajčata omyjeme, na chvilku ponoříme do vařící vody, oloupeme, překrojíme, zbavíme semeníků i přebytečné šťávy a také je nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostičky. Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme papriky a podusíme je s cibulí.
Papriky nepodléváme, na začátku restování stále mícháme a papriky si pustí šťávu. Po 10 - 15 minutách přidáme rajčata, osolíme, dobře promícháme a plníme do sklenic. Pokud máme rajčata méně tuhá, část přebytečné šťávy odebereme do sklenice a zavaříme spolu s lečem. Šťávu potom použiji při pečení masa na leču na podlití. Také zbylou šťávu nevyléváme a zavaříme. Použijeme ji třeba při přípravě rajské omáčky. Sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 80 - 85°C cca 20 minut.
Takto konzervované lečo používáme po přidání uzeniny a vajec jako klasické, při pečení lazaní, pizzy, různé úpravy masa a podobně.
 

13 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 helena-b helena-b | Web | 16. září 2012 v 23:16 | Reagovat

Ivi, včera jsem si přivezla větší množství červených kapií, něco jsem zavařila jako nudličky ve sladkokyselém nálevu a pro zbytek jsem si vypůjčila tento tvůj recept. ;-)  :-D

2 Iva Iva | Web | 20. září 2012 v 22:03 | Reagovat

[1]: Heli, takto dělám lečo řadu let i pro rodiny dětí. Je výborné a s kupovaným lečem se nedá vůbec srovnávat. :-D  ;-)

3 naděžda naděžda | 29. srpna 2013 v 11:41 | Reagovat

výborný recept :-)  :-)

4 Iva Iva | Web | 29. srpna 2013 v 12:25 | Reagovat

[3]:Děkuji. :-)  ;-)  :-D

5 kája kája | E-mail | 5. září 2014 v 9:52 | Reagovat

bezva a rychle
:-) :-D

6 Iva Iva | Web | 20. září 2014 v 23:06 | Reagovat

[5]: Děkuji. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama