Zablafuňky

7. září 2010 v 19:48 |  Brambory
Rozpis:
  • 600 g brambor
    Zablafuňky
  • voda
  • 1cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šlehačka
  • 2 syrová vejce
  • 4 vejce vařená natvrdo
  • 2 rovné lžičky soli
  • 2 - 3 bobkové listy
  • 1/3 lžičky tymiánu
  • 4 nová koření
  • 6 pepřů
  • ocet

Postup:
Oloupané rozkrájené brambory vložíme do hrnce, zalijeme cca 1 litrem vody a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, sůl a koření. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku a zamícháme. Do hotových zablafuněk rozklepneme syrová vejce, zamícháme a necháme přejít varem. Podle potřeby ještě dosolíme a podáváme. Na talíř zablafuněk dáme překrojená vejce vařená natvrdo a každý si podle chuti dokyselí octem.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 8. září 2010 v 8:02 | Reagovat

Dobře je znám, ale u nás se říkalo kyselka a bez tymiánu. Je to u nás dobrá a oblíbená polévka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama