Zelenina do salátu

2. září 2010 v 20:24 |  Zavařování a konzervace
Zelenina do salátu

Rozpis:
  • 1,50 kg mrkve
  • 1 kg okurek
  • 0,75 kg cibule
  • 0,75 kg celeru
  • kyselina citronová
Postup:
Oloupanou, omytou mrkev vložíme do hrnce s vařící vodou a uvaříme do poloměkka. Povařenou mrkev ihned zchladíme studenou vodou. Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do vařící vody se lžičkou kyseliny citronové ( celer zůstane bílý). Povaříme také do poloměkka a ihned zchladíme. Nakrájíme na kostičky cibuli, okurky a povařenou mrkev. Okurky spotřebuji přerostlé. U větších vykrojím semeník. Nakrájenou zeleninu dáváme do velké mísy, dobře promícháme a plníme do sklenic. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zaváříme 20 minut při teplotě 80 - 90°C.
Zeleninu používáme do bramborových a podobných salátů.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 3. září 2010 v 15:28 | Reagovat

Taky si nakládám sama zeleninu do salátu, akorát já dělám do malých skleniček a každou zeleninu samostatně. Bezvadně se hodí i do svíčkový a nebo i jiné omajdy.

2 babciny-recepty babciny-recepty | 3. září 2010 v 20:51 | Reagovat

:-)Také jsem si dělala zeleninu pod svíčkovou nebo zvlášť celer a mrkev. Zmenšila jsem zeleninové záhony a také omezila zavařování. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama