Zeleninová směs

4. září 2010 v 13:57 |  Zavařování a konzervace

Rozpis:
  • mrkev
    Zeleninová směs
  • květák
  • paprika (nejméně 2 barvy)
  • okurky celé nebo řezy
  • malá cibulka nebo nakrájená cibule
  • kousek feferonky

Postup:
Mrkev předvaříme do poloměkka, ihned zchladíme studenou vodou a nakrájíme na kousky nebo kolečka. Květák také chvilku předvaříme, zchladíme a rozdělíme na menší růžičky. Pokud nemáme malé cibulky, nakrájíme menší cibule na kolečka nebo půlkolečka a také mírně povaříme a zchladíme. Okurky dáme celé nebo řezy. Papriku nakrájíme také na větší kousky a pro barevnost použijeme alespoň dvě barvy. Zeleninu vrstvíme do skleniček, snažíme se střídat barvy. Nalijeme nálev, sterilizujeme 20 minut při teplotě 80 - 85°C.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama