Květákové buchtičky

12. října 2010 v 19:27 |  Zelenina
Květákové buchtičky
Rozpis:
  • 400 - 450 g vařeného květáku
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • strouhanka cca 100 g
  • koření Aztécký poklad nebo Vegeta
  • sůl
        strouhaný sýr


Postup:
Květák uvaříme do poloměkka a rozsekáme nahrubo. Přidáme vejce, mouku, mléko,  strouhanku, okořeníme a popřípadě dosolíme. Uděláme vláčné těsto, lžící vykrajujeme a rukama dohladíme buchtičky. Vkládáme do vymazané zapékací misky. Potřeme máslem jako klasické buchty po stranách i na povrchu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatava. Přendáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Také jsou dobré ještě posypat na másle osmaženou strouhankou. Podáváme se zaleninou nebo zeleninovým salátem.
Z tohoto množství jsou cca 3 porce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 14. října 2010 v 6:57 | Reagovat

Ivo, tak jsem je včera zkusila. Sice jsem pozměnila složení z toho, co bylo doma, ale ten nápad je dělat v troubě je vynikající. Jsou výborný. :-D

2 babciny-recepty babciny-recepty | 14. října 2010 v 22:35 | Reagovat

:-) Jani, nám taky chutnaly. Rozpis jsem psala, ale dají se dělat různě. Třeba i přidat uzeninu. Hlavně dodržet tu kozistenci těstíčka. :D

3 Káťulka Káťulka | Web | 22. října 2010 v 10:46 | Reagovat

babi, to musí být mňamka :D, dala bych si :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama