Martinské podkovy

14. listopadu 2010 v 0:07 |  Kynuté pečivo a různé koláče
Rozpis:
Martinské podkovy
  • 500 g polohrubé mouky
  • 80 ml oleje
  • 1 - 2 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • cca 300 ml vlažného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička soli
      1 vejce na potření

Postup:
Ze 100 ml vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme ostatní ingredience a zkynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme zkynout. Zkynuté těsto na vále rozdělíme na 20 ks. Kousky rozválíme na obdélníčky, naplníme ořechovou nádivkou, zabalíme, zahneme do tvaru podkovy a dáme na plech s pečícím papírem opět zkynout. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při teplotě 180°C, 20 - 25 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ♣Alenka♣ ♣Alenka♣ | Web | 14. listopadu 2010 v 0:13 | Reagovat

Super blog :-)

2 Libuše Libuše | 3. června 2013 v 20:42 | Reagovat

Dnes jsem pekla Vaše rohlíčky jsou suprové,děkuji.

3 Iva Iva | Web | 11. června 2013 v 10:12 | Reagovat

[2]: :-D  ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama