Bramborový závin

28. prosince 2010 v 15:57 |  Vaření v parním hrnci Tefal
Rozpis:
Bramborový závin
  • 800 g vařených brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce octa
  • 1 rovná lžíce soli
  • 500 - 600 g mletého uzeného masa

Postup: 
Z nastrouhaných brambor, mouky, krupice, soli, octa a vajíčka zaděláme těsto. Na fólii z poloviny těsta vyválíme plát na délku košíku parního hrnce a na prst silně, poklademe mletým uzeným masem a pomocí fólie zabalíme. Stejně postupujeme s druhou polovinou těsta. Záviny klademe do parního hrnce na proužek alobalu - košík se lépe myje. Paříme cca 30 minut.
Podáváme se zelím, nebo různými zeleninovými saláty.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama