Pařížský máslový krém

15. prosince 2010 v 23:21 |  Krémy, náplně, polevy
Rozpis:
  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 g másla
  • rum
Postup:
Vejce šleháme s krupicovým cukrem ve vodní lázni. Voda se musí vařit, vejce se musí prohřát a být horká. Šleháme šlehačem na nejnižší obrátky cca 5 minut. Přidáme prosáté kakao a šleháme dalších 5 minut. Vyjmeme z vodní lázně a ještě chvíli šleháme. Necháme zchladnout za občasného zamíchání. Povolené máslo ušleháme a zašleháme vychladlou pěnu - obojí musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Nakonec přidáme podle chuti rum.


Při dodržení správného postupu je krém hustý a drží i na obrácené lžíci - viz foto.
 

10 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Opilec Opilec | 19. prosince 2010 v 12:45 | Reagovat

Jo tady je... 8-O A pěkně podle chuti. :-P

2 Helča Helča | 11. března 2013 v 17:55 | Reagovat

Mě se nějak nepovedl :-( Je takový řidký :-?

3 Iva Iva | Web | 13. března 2013 v 19:38 | Reagovat

[2]: Krém dělám často a ještě se mi nestalo, že byl řídký. Nevím, snad jste ho krátkou dobu nebo málo prohřála. 8-)  :-D

4 Jana * Jana * | 7. dubna 2014 v 20:34 | Reagovat

Dobrý večer,dělala jsem krém podle vás a zadařilo se.Díky moc.,Je vynikající.,

5 Iva Iva | Web | 7. dubna 2014 v 20:40 | Reagovat

[4]: Také děkuji. :-D  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama