Bramborový toč

25. ledna 2011 v 21:50 |  Brambory
Rozpis:
Bramborový toč
  • 1 kg syrových brambor
  • 400 - 500 ml mléka
  • 8 - 10 lžic škvarků
  • 8 lžic strouhanky
  • 3 - 4 velké stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • 4 lžíce sádla na vymaštění pekáče

Postup:
Syrové brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Brambory spaříme horkým mlékem, přidáme drobně pokrájené škvarky, lisovaný česnek, koření, sůl a strouhanku. Vzniklé těsto dobře promícháme a pokud je řídké, přidáme strouhanku ( husté má být asi jako na bramborák). Do dobře sádlem vymazaného pekáče vlijeme těsto a rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 20 - 30 minut. Upečený plát vyklopíme na alobal. Stočíme v závin a krájíme na dílky. Podáváme třeba s míchaným zeleninovým salátem.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 26. ledna 2011 v 10:58 | Reagovat

Zajímavý recept. Já bych asi dělala z vařených brambor a ono to jde i ze syrových. Někdy vyzkouším.

2 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | 27. ledna 2011 v 22:56 | Reagovat

Věrko, musí se dobře vymazat pekáček. Chuťově je podobný bramboráku.

3 Ján Ján | E-mail | Web | 15. listopadu 2011 v 21:29 | Reagovat

Jo jo , moje řeč

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama