Čočka na kyselo

14. ledna 2011 v 13:27 |  Luštěniny
Čočka na kyselo

Rozpis:
  • 500 g čočky
  • 2 cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl, pepř, ocet
  • saturejka, majoránka

Postup:
Čočku přebereme, propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vlažné vody. Čočku vaříme v téže vodě ve které byla namočená. Množství vody má být cca stejné jako čočky. Vaříme nesolenou čočku do změknutí, pokud je potřeba ještě mírně podlijeme vodou.Cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na oleji ( 4 - 5 lžic), přidáme hladkou mouku a uděláme cibulovou jíšku. Do uvařené čočky s nepatrným množstvím vody zamícháme cibulovou jíšku a chvilku povaříme. Hotovou čočku osolíme a dochutíme octem, pepřem, majoránkou a saturejkou a necháme chvilku na teplém místě proležet.  Podáváme s okurkou, orestovanou cibulkou a párkem nebo vařeným vejcem, volským okem ( podle chuti).
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 27. října 2012 v 17:20 | Reagovat

Čočku bych si dala hned. Saturejku jsem tam dát ještě do čočky nezkoušela. Zelenou petrželku ano a bylo to moc dobré. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama