Bramborový závin se špenátem a slaninou

27. února 2011 v 19:46 |  Vaření v parním hrnci Tefal
Rozpis těsto:
  • 400 g vařených brambor
  • 100 g hrubé mouky
  • 50 g krupice
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička octa
  • hrubá mouka na podsypání těsta při rozvalování
Náplň:
  • 100 - 150 g listového špenátu
  • 150 g krájené libové anglické slaniny
Postup:
Listy špenátu spaříme horkou vodou a necháme dobře okapat. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme, přidáme ostatní ingredience a zaděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme na obdélník 1 cm silný, poklademe zchladlým okapaným špenátem a na něj rozložíme plátky libové anglické (šunky, moravského uzeného,...). Plát zarolujeme, vložíme do parního hrnce na úzký proužek alobalu nebo pečícího papíru (pro pozdější bezproblémové mytí roštu parního hrnce). Paříme 30 minut.
Z tohoto množství jsou 2 - 3 porce.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 28. února 2011 v 17:41 | Reagovat

Ivo, dělám něco podobného.Je to moc dobré. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama