Dušená rýže

27. března 2011 v 19:54 |  Přílohy a knedlíky
Rozpis:
  • 2 hrnky rýže
  • 2 hrnky vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 5 - 8 koření hřebíčků
  • 2 lžičky soli
Postup:
Rýži nasypeme na cedník a propláchneme, až ní teče čistá voda. Okapanou přendáme do kastrolu s horkým olejem a restujeme do sklovita. Přilijeme vodu, osolíme, zamícháme a přidáme menší cibuli se zapíchnutými hřebíčky. Přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a dusíme. Po cca 20 minutách zkontrolujeme jestli je rýže měkká. Pokud je třeba, dolijeme trošku vody a mírně promícháme velkou masovou vidličkou nebo hůlkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama