Masová roláda s Moravankou

5. března 2011 v 22:41 |  Vepřové maso
Rozpis:
  • 1 kg libového boku nebo plece
  • 1 sklenička Moravanky
  • 1 vejce
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce solamylu
  • 200 - 300 g libového salámu
  • Vegeta
  • střevo na tlačenku
Postup:
Maso umeleme, přidáme solamyl, vejce, jemně pokrájený salám a Moravanku (dala jsem domácí sterilovanou zeleninovou směs), lisovaný česnek, koření vegetu nebo jinou oblíbenou směs. Dobře promícháme a naplníme tlačenkové střevo. Je lépe použít střevo tenčí, roládka je vzhlednější. Uděláme 2 roládky - lépe se srovnají do hrnce na vaření. Vaříme zvolna ve vodě cca 1 a 1/4 hodiny, občas roládku otočíme. Po uvaření dáme na rovný tác vychladnout, občas také můžeme roládku otočit. Necháme ztuhnout - nejlépe do druhého dne. Rozstříhneme střívko, otřeme přebytečný tuk a obalíme v paprice. Je výborná podávat studená i teplá.
Inspirace: mimibazar.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 6. března 2011 v 16:52 | Reagovat

Ivo, mám na stole podobný recept a chystám se na něj už delší dobu. Jen v něm není zelenia a je jiný poměr surovin. Tak už ho musím taky udělat. :-D  :-P

2 babciny-recepty babciny-recepty | 6. března 2011 v 17:14 | Reagovat

:-) Jani, poslala jsem Ti soubor receptů,je v něm i tento recept. Bylo to dobré - rodině chutnalo. :-P

3 jana jana | 19. března 2011 v 20:54 | Reagovat

Ta roláda se nesolí? J.

4 babciny-recepty babciny-recepty | 19. března 2011 v 23:04 | Reagovat

[3]: Roládu solit nemusíte, pokud dáte Vegetu nebo jiné koření s obsahem soli. Samozřejmě, pokud se vám bude zdát málo slaná, ochutnejte a dosolte. :-)

5 jana jana | 21. března 2011 v 12:19 | Reagovat

Díky za rychlou odpověď, jdu koupit plecko...Jana

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama