Bůčkové rolky plněné zelím

10. dubna 2011 v 19:52 |  Vepřové maso
Rozpis:
  • 600 - 800 g libového boku bez kosti
  • 500 g kysaného zelí
  • 4 velké cibule
  • mletý kmín, sůl
Postup:
Z vepřového boku nakrájíme proužky 6 - 7 cm široké. Každý proužek překrojíme, ale
nedokrojíme a tak nám vzniknou plátky. Maso osolíme, vnitřek plátku posypeme kmínem, dáme kopeček zelí (cca 30g), plátek stočíme do roládky a zajistíme párátkem nebo jehlou. Na dno pekáčku rozložíme zbytek zelí, na něj kolečka cibule, navrch závitky, posypeme kmínem, solí a mírně podlijeme vodou. Pečeme přikryté poklicí při teplotě kolem 200°C. Po změknutí masa dopékáme bez poklice.
Příloha: bramborové nebo houskové knedlíky.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 11. dubna 2011 v 7:17 | Reagovat

Ivo, taky hodně dělám z bůčku od pupku. Je bez kosti, libový a dělám z něj skoro všechno. A hlavně je šťavnatý. Mám svého řezníka a vždycky mi vybere pěkný kousek. :-D  :-P  :-)

2 babciny-recepty babciny-recepty | 11. dubna 2011 v 9:33 | Reagovat

:-)  :-D Máš pravdu jako vždy. :D  :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama