Houskové knedlíky

10. dubna 2011 v 19:47 |  Vaření v parním hrnci Tefal
Rozpis:
  • 2 housky
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 20 g droždí
  • 150 ml mléka
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
Postup:
Housky nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Z části vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme žloutky, zbytek mléka, zkynutý kvásek a zaděláme řidší těsto. Přisypeme zchladlé opečené kostky rohlíků a promícháme. Do koše parního hrnce vložíme proužek pečícího papíru ( lépe se nám bude mýt rošt) a na něj utvoříme rukama namočenýma ve vodě z těsta šišku cca 22 cm. Paříme 35 minut. Hotový knedlík potřeme na povrchu olejem.
Inspirace: Prostřeno
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 11. dubna 2011 v 7:20 | Reagovat

Ivo, v páře už dělám snad všechny knedle. Kynutý, bramborový, ale ten zabalím do ubrousku. Parní hrnec nemám, ale postačí pařáček a kastrol. Jsou lepší než z vody. Pá. :-P

2 babciny-recepty babciny-recepty | 11. dubna 2011 v 9:14 | Reagovat

:-) Jani,dělám také všechny knedlíky v páře.Tyto jsou rychlé a nenechávají se kynout. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama