Ptáčky z mletého masa

27. dubna 2011 v 14:44 |  Mleté maso
Rozpis:
  • 600 - 700 g mletého masa
  • 1 lžíce Solamylu
  • plnotučná hořčice
  • pepř, sůl
  • 2 tenké párky
  • 2 cibule
  • sterilované okurky
  • hladká mouka
  • sojová omáčka
  • 2 vařená vejce
  • olej
Postup:
Mleté maso vložíme do mísy. přidáme škrob, cca 100 ml vody, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Maso necháme alespoň hodinu v lednici proležet. Na fólii uděláme z masa placičky, potřeme hořčicí, posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, položíme kousek párku a proužek kyselé okurky. Plátky zabalíme a zprudka opečeme na oleji - opatrně obracíme, aby se ptáčky nerozpadly. Opečené vyjmeme na talíř a na olej dáme osmahnout nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř a zalijeme vodou. Po krátkém provaření vložíme orestované ptáčky do trouby. Pečeme při 200°C za občasného opatrného otočení 35 - 40 mimut. Ptáčky vyjmeme a uložíme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou, krátce provaříme, dochutíme sojovou omáčkou a můžeme přilít i nepatrně láku z okurek. Ptáčky dáme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme vařeným vejcem a podáváme třeba s rýží (zde).




 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 28. dubna 2011 v 10:04 | Reagovat

Ivo, taky je dělám a jsou dobré. Jen nedávám solymyl a sojovku. Rychlý, dobrý oběd. :-P

2 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 30. dubna 2011 v 8:56 | Reagovat

:-) Jani, solamyl dávám, aby se maso lépe spojilo. Když je libové (mám ho většinou), škrob ho zvláční a není tak suché. Dělala jsem ptáčky i z mletého hovězího a byly dobré. :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama