Velikonoční nádivka

16. dubna 2011 v 14:07 |  Velikonoce
Rozpis:
  • 6 rohlíků
  • 500 - 600 g uzeného masa
  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 2 hrsti posekaných kopřiv
  • 250 ml mléka
  • sůl, muškátový oříšek, pepř
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, ve kterém rozšleháme žloutky a necháme chvili nasáknout. Přidáme uzené maso nakrájené na kostky, posekané kopřivy, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Nádivku vložíme do formy nebo pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Urovnáme povrch a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C.
Příloha: různě upravené brambory nebo bramborový salát (zde)
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jana H. Jana H. | 17. dubna 2011 v 8:26 | Reagovat

Taky ji chci letos udělat. Sice kopřivy nemám, ale dám petrželku nebo něco podobného. :-D

2 babciny-recepty babciny-recepty | Web | 17. dubna 2011 v 9:25 | Reagovat

Jani, v zimě také dávám petrželku. Kopřivy jsou už letos veliké. Musela jsem na ně vyrazit dále, kam nechodí pejskaři. :-)

3 Eva Eva | Web | 17. dubna 2011 v 13:02 | Reagovat

Díky za pochvalu, druhý web jsem si založila jen kvůli tomu, že jsem se nemohla rozhodnout, kde budu recepty zveřejňovat a stále pořád váhám, takže to jsou taková má druhá vrátka :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama